World Business Guide – endnu en annoncehaj

Så er den gal igen. I ly af travlheden op til jul forsøger udenlandske annoncehajer at få penge ud af danske virksomheder.

Company Update 2011-2012 står der i emnefeltet på e-mailen, som i løbet af natten er dumpet ned i Webredaktricens indbakke – og måske også i din. Mailen fortæller, at hvis din virksomhed skal være repræsenteret i World Business Guide, skal du udfylde det vedhæftede registreringsskema og returnere det til firmaet.

Lad dig ikke friste af World Business Guide
Updating is free of charge! skynder World Business Guide sig at tilføje i mailen. Da synlighed på alle fronter er vigtig for ens virksomhed, kan det jo godt friste at komme i dette verdensomspændende register. Men lad dig ikke friste! Returnerer du World Business Guides registreringsskema, kommer det til at koste dig 22.238 kroner (2.985 euro) over de næste tre år. Det er nemlig den reelle pris for at være repræsenteret i den tvivlsomme guide.

Giv ikke annoncehajerne indtjening
En registrering hos World Business Guide har ingen værdi for din virksomhed, du sørger blot for indtjening til nogle annoncehajer, som formentlig sidder i Madrid og gnider sig i hænderne. Det er i hvert fald i den spanske hovedstad, at både ‘firmaets’ hoveddomæne og 2011-registreringens domænet er registreret ifølge who.is. Firmaets officielle afsenderadresse er en postboks i Holland.

Så har din virksomhed modtaget en e-mail fra World Business Guide, eller modtager du en, er det allerbedste råd at slette den med det samme. Læs evt. om andres tidligere erfaringer med World Business Guide på Håndværksrådets Hajnettet.dk, hvor man kan få hjælp mod annoncehajer.

Skrevet af Bente Hoffmann

Bente Hoffmann har arbejdet med kommunikation på nettet siden starten af 00'erne. I Webredaktricen er Bente din rådgiver om webkommunikation og online-tilstedeværelse, og hun er ekstern webredaktør og tekstforfatter.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.