Pas på, hvis du ejer et internationalt domæne

domaenebrevUd over at Webredaktricen bor på det danske domænenavn, www.webredaktricen.dk, ejer jeg også domænenavnet www.webredaktricen.com. Og i dag var det min postkasses tur til at sluge et brev fra det berygtede firma Domain Renewal Group. Afsendt fra Jamaica.

Formelle, fakturalignende breve
Domain Renewal Group og lignende firmaer (bl.a. Namejuice.com og Domain Registry Of America (DROA)) har gjort det til deres speciale at tjekke de offentligt tilgængelige whois-databaser på nettet. Her aflæser de, hvornår internationale domæne-navne (.com .org .net .info m.fl.) udløber og skal fornys. Efterfølgende udsender firmaerne formelt udseende, fakturalignende breve til domænets ejer (kontaktinformationerne finder firmaerne også i whois-databaserne). Heri foregiver Domain Renewal Group eller andre at være det retmæssige registreringssted og ansvarlig for domænets fornyelse.

Fup og svindel
Det er fup og svindel. Medmindre du har flyttet dit internationale domæne, skal du altid betale registreringsafgiften til det firma, hvor du i første omgang købte domænenavnet, formentlig din hosting-udbyder. Den eneste undtagelse herfra er dk-domæner (som jo ikke er internationale) – de håndteres og opkræves af DK Hostmaster.

Indgå ikke en aftale med Domain Renewal Group
Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal reagere på fakturalignende henvendelser vedrørende dit internationale domæne fra andre end din hosting-udbyder, skal du kontakte denne. Det kan blive dyrt for dig, hvis du tilmelder dit domæne til Domain Renewal Group eller andre fupfirmaer, og det kan være meget vanskeligt at komme til at skifte hosting-udbyder i fremtiden.

Du kan også google ’Domain Renewal Group’. Så vil du opdage, hvor mange der advarer mod dem.

Så gør, som jeg lige har gjort: Smid Domain Renewal Groups brev i papircontaineren. Så kan papiret da genbruges til noget mere fornuftigt.

Skrevet af Bente Hoffmann

Bente Hoffmann har arbejdet med kommunikation på nettet siden starten af 00'erne. I Webredaktricen er Bente din rådgiver om webkommunikation og online-tilstedeværelse, og hun er ekstern webredaktør og tekstforfatter.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.